close
تبلیغات در اینترنت
علمی

تبلیغات

آرشیو

درباره ما

    سایت علمی و پژوهشی ژرف اندیشان - از این که پس از بازدید از سایت تخصصی ما نظر و پیشنهاد های خود را برای ما بفرستید خوشحال خواهیم شد. با تشکر مدیریت سایت - رضا بیداری

شما هم نویسنده سایت ما باشید!

    شما هم جزء کسانی‌ باشید که می‌خواهید مطلب خود را منتشر کنید با ارسال مطلب خود میتوانید یکی‌ از ارسال کنندگان سایت باشید تنها با فشار دادن ارسال مطلب شما هدایت میشوید به بخش ارسال‌ها و مطلب خود را ثبت کنید .
    ابتدا در سایت عضو شده تا پنل کاربری برای ارسال مطلب برای شما ایجاد گردد.

تعرفه تبلیغات

ورود کاربران

عضويت سريع

    نام کاربری :
    رمز عبور :
    تکرار رمز :
    ایمیل :
    نام اصلی :
    کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد

نظرسنجي

    شما کاربر گرامی سایت ژرف اندیشان را چگونه ارزیابی می کنید؟




آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 145
    کل نظرات کل نظرات : 19
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 63

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 19
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 24
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 0
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 0
    آي پي امروز آي پي امروز : 6
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 9
    بازدید هفته بازدید هفته : 51
    بازدید ماه بازدید ماه : 350
    بازدید سال بازدید سال : 526
    بازدید کلی بازدید کلی : 81,685

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 54.225.32.164
    مرورگر مرورگر :
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز : چهارشنبه 27 تیر 1397

خبرنامه

    براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود

تبادل لینک با سایت ژرف اندیشان

www.jarfandishan.rzb.ir

http://rozup.ir/up/rezafun/tabadol-link.jpg


با تبادل لینک رتبه خود را در گوگل و الکسا بالا ببرید.

اطلاعیه ویژه


سایت ما یک نویسنده حرفه ای برای ارسال مطالب حدید و ویرایش مطالب قبلی استخدام می کند. من خودم به دلیل مشغله های درسی زیاد نمی توانم سایت را ویرایش کنم. 

شما کاربر گرامی می توانید با ایمیل من : re.bidari@gmail.com در تماس بوده و مهارت های خود را ذکر کنید. تا ما از بین شما دوستان عزیز نویسنده برتر را انتخاب کنیم.

با تشکر - مدیریت سایت ژرف اندیشان        نام نویسنده برگزیده در سایت مشخص خواهد شد.

تبلیغات


رودخانه اعجاب انگیز و حیرت اور هفت رنگ (رنگین کمان )

 

 کانو کریستالس نام رودخانه ای بسیار زیبا و منحصر به فرد در کشور کلمبیا است که هر بیننده ای با دیدنش حیرت می کند.

 

رودخانه رنگین کمان

 

 


تاریخ ارسال پست: سه شنبه 05 شهريور 1392 ساعت: 22:18
برچسب ها : ,,,,,,,,,,,,,,

عارفانه ترین مطالب برای آرامش در زندگی و به کارگیری آن

1. Prayer is not a "spare wheel" that you pull out when in troublebut it is a "steering wheel", that directs the right path throughout.
دعا لاستیک یدک نیست که هرگاه مشکل داشتی از ان استفاده کنی بلکه فرمان است که راه به راه درست هدایت می کند.
 
 
2. Know why a Car's WINDSHIELD is so large & the Rear view Mirror is so small? Because our PAST is not as important as our FUTURE. So, Look Ahead and Move on.
 
می دونی چرا شیشیه جلوی ماشین انقدر بزرگه ولی آینه عقب انقدر کوچیکه؟ چون گذشته به اندازه آینده اهمیت نداره. بنابراین همیشه به جلو نگاه کن و ادامه بده.
 
 
3. Friendship is like a BOOK. It takes few seconds to burnbut it takes years to write.
دوستی مثل یک کتابه. چند ثانیه طول می کشه که آتیش بگیره ولی سالها طول می کشه تا نوشته بشه
 
 
4. All things in life are temporary. If going well enjoy it, they will not last forever. If going wrong don't worry, they can't last long either.
تمام چیزها در زندگی موقتی هستند. اگر خوب پیش می ره ازش لذت ببر، برای همیشه دوام نخواهند داشت. اگر بد پیش می ره نگران نباش، برای همیشه دوام نخواهند داشت
 
 
5. Old Friends are Gold! New Friends are Diamond! If you get a Diamond, don't forget the Gold! Because to hold a Diamond, you always need a Base of Gold!
دوستهای قدیمی طلا هستند! دوستان جدید الماس. اگر یک الماس به دست آوردی طلا را فراموش نکن چون برای نگه داشتن الماس همیشه به پایه طلا نیاز داری.
 
 
6. Often when we lose hope and think this is the end, GOD smiles from above and says, "Relax, sweetheart, it's just a bend, not the end!
اغلب وقتی امیدت رو از دست می دی و فکر می کنی که این اخر خطه ، خدا از بالا بهت لبخند می زنه و میگه: آرام باش عزیزم ، این فقط یک پیچه نه پایان
 
 
7. When GOD solves your problems, you have Faith in HIS abilities; when GOD doesn't solve your problems HE has Faith in your abilities.
وقتی خدا مشکلات تو رو حل می کنه تو به توانایی های او ایمان داری. وقتی خدا مشکلاتت رو حل نمی کنه او به توانایی های تو ایمان داره
 
 
8. A blind person asked St. Anthony: "Can there be anything worse than losing eye sight?" He replied: "Yes, losing your vision!"
شخص نابینایی از سنت آنتونی پرسید: ممکنه چیزی بدتر از از دست دادن بینایی باشه؟ او جواب داد: بله، از دست دادن بصیرت.
 
 
9. When you pray for others, God listens to you and blesses themand sometimes, when you are safe and happy, remember that someone has prayed for you.
وقتی شما برای دیگران دعا می کنید، خدا می شنود و انها را اجابت می کند و بعضی و قتها که شما شاد و خوشحال هستید یادتان باشد که کسی برای شما دعا کرده است
 
 
10. WORRYING does not take away tomorrow's Troubleit takes away today's PEACE.
نگرانی مشکلات فردا را دور نمی کند بلکه تنها آرامش امروز را دور می کند

تاریخ ارسال پست: سه شنبه 05 شهريور 1392 ساعت: 21:0
برچسب ها : ,,,,,,,,,,,,,,,,

برای اینکه قند خون بالا پایین نشود چه باید کرد؟

قند خون

هر چقدر که بتوانید قند خونتان را در حد نرمال ثابت نگه دارید بیشتر به نفع سلامتیتان است.

به گزارش مجله اینترنتی قلم19 از تبیان، مصرف مواد غذایی نامناسبی که به سرعت قند خون را بالا می‌برند و سپس آن را دچار سقوط آزاد می‌کنند امکان بیماری‌های قلبی، سرطان و حتی آلزایمر را بالا می‌برند.

در این مطلب چند توصیه‌ی غذایی داریم که هر چه بیشتر قند خونتان را ثابت نگه می‌دارد و شما را از این بیماری‌ها دور می‌کند.

حواستان به نوع کربوهیدرات‌هایی که می‌خورید باشد

بدون شک میزان گلوسیدها یا همان کربوهیدرات‌هایی که میل می‌کنید تأثیر زیادی در بالا رفتن قند خونتان دارد اما باید بدانید که نوع گلوسیدهایی که مصرف می‌کنیم نیز در این قضیه سهیم هستند.

متخصصان برای این که تأثیر مواد مغذی را روی قند خون بررسی کنند از معیاری به نام شاخص گلیسمی بهره می‌برند. شاخص گلیسمی در مقیاسی بین 0 تا 100 سنجیده می‌شود که تأثیر 50 گرم از یک ماده‌ی غذایی را روی میزان قند خون نشان می‌دهد. توصیه‌ی همیشگی متخصصان حوزه‌ی تغذیه این است تا حد امکان از مواد غذایی حاوی شاخص گلیسمی پایین استفاده کنید.

توصیه می‌کنیم محصولات لبنی کم چرب، حبوبات و انگور را جایگزین مواد غذایی دیگری مانند سیب زمینی سرخ کرده، اسپاگتی و نوشیدنی‌های گازدار بکنید. در این صورت بهتر می‌توانید میزان قند خونتان را کنترل کنید. در نهایت حواستان به میزان هر ماده‌ی غذایی که نوش جان می‌کنید نیز باشد. با وجود این که حبوبات مفید است اما این دلیل نمی‌شود که شب و روزتان را فقط نخود و لوبیا و عدس بخورید.

روزانه حداقل سه واحد دانه ها و غلات کامل میل کنید

هر کدام از ما باید روزانه بین شش تا هفت واحد دانه‌های مختلف مصرف کنیم که سه واحد از این دانه ها باید غلات کامل باشد. غلات کامل به پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت کمک زیادی می‌کنند و تأثیر مثبتی روی میزان قند خون دارند. توصیه می‌کنیم مصرف نان گندم کامل، پاستاهای تهیه شده از گندم کامل، برنج قهوه‌ای، جو، جوی دو سر، چاودار، بلغور گندم و غیره را در الویت برنامه‌ی غذایی خود قرار دهید.

مصرف میوه و سبزیجاتتان را بالا ببرید

میزان گلوسید موجود در بیشتر میوه ها و سبزیجات نسبتاً کم است. در عوض این مواد غذایی مفید سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبرهای غذایی و ترکیبات محافظتی فوق‌العاده‌اند. علاوه بر این زمانی که میوه و سبزیجات بیشتری مصرف می‌کنید به راحتی اثرات مواد غذایی سرشار از گلوسید (قند) را کاهش می‌دهید. سعی کنید در کنار غذا حتماً سالاد و سبزی خوردن داشته باشید و غذاهایتان را هم با سبزیجات زیادی آماده کنید.

در هر وعده‌ ی غذایی پروتئین مصرف کنید

سینه‌ ی مرغ، لوبیا، عدس، سویا و دیگر منابع پروتئینی اجازه نمی‌دهند که میزان قند خونتان بیش از حد بالا رفته و بعد دچار سقوط شود. علاوه بر این مواد غذایی حاوی پروتئین خیلی زود گرسنگی را رفع کرده و به کاهش وزن نیز کمک می‌کنند.

چربی‌ های خوب را دریابید

چربی‌های اشباع شده مانند چربی‌هایی که در گوشت قرمز چرب و برخی از مارگارین‌ها وجود دارد می‌تواند روی میزان قند خون تأثیر منفی بگذارد. اما چربی‌های اشباع نشده مانند روغن زیتون و ماهی‌های چرب (ماهی آزاد، ساردین، تن و غیره) تأثیر عکسی دارند و به کنترل قند خون کمک زیادی می‌کنند. برای مصرف سالادهایتان به جای استفاده از سس‌های چرب از روغن زیتون استفاده کنید.

مصرف ماهی را افزایش داده و هر هفته دو تا سه مرتبه ماهی میل کنید. نیازی نیست گوشت قرمز را از برنامه‌ی غذایی‌تان حذف کنید. بهتر است مصرف آن را کاهش داده و از گوشت‌های کم چرب مانند گوشت بوقلمون استفاده کنید. توصیه‌ی اکید داریم که از مصرف گوشت‌های فراوری شده مانند سوسیس و کالباس و غیره بپرهیزید.

از مواد غذایی اسیدی غافل نشوید

اسید استیک یعنی همان اسیدی که ترشی سرکه مدیون آن است یکی از ترکیبات ساده ای است که می‌تواند میزان قند خون را کنترل کرده و از افزایش آن جلوگیری کند. می‌توانید برای مصرف سالادهایتان از سرکه نیز استفاده کنید.


تاریخ ارسال پست: یکشنبه 20 مرداد 1392 ساعت: 21:57
برچسب ها : ,,,,,,,,,,,,,

راهکاری برای افزایش عملکرد مغز

مغز

علم پزشکی مدرن به پیشرفت‌های زیادی در زمینه نقش مواد مغذی (درشت‌مغذی‌ها و ریزمغذی‌ها) در دستیابی به سلامتی و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های مزمن دست یافته است. در طی دهه‌های گذشته شمار زیادی از تحقیقات بر روی نقش تغذیه سالم از جمله ویتامین‌های آنتی‌اکسیدانی دخیل در دفع مواد زاید تولید شده در بدن و مواد معدنی در سلامتی مغز و پیشگیری از بیماری‌های ناشی از آسیب مغزی متمرکز شده‌اند.

به گزارش مجله اینترنتی قلم19 از تبیان، استفاده از ترکیبات غذایی برای ارتقای عملکرد مغز راهکار جدیدی نبوده و سابقه استفاده از آن به دوران خیلی قبل (قرون وسطی) می‌رسد. در آن زمان از خرما و میوه به برای بهتر شدن خلق‌وخو، از تخم‌مرغ، سیب و انار برای افزایش توانایی جنسی و از کاهو، خرفه و کاسنی به عنوان مسکن و آرام بخش استفاده می‌شد. در ادامه در مورد دوپامین به عنوان یکی از اجزای سیستم مغزی و نقش آن توضیح داده می‌شود.

دوپامین

انتقال دهنده‌ها و تنظیم کننده‌های عصبی به عنوان اجزای ارتباطی در سیستم عصبی عمل می‌کنند. از جمله این انتقال دهنده‌های عصبی دوپامین می‌باشد که در اعمالی چون کنترل حرکات و پاسخ به تحریکات و هیجانات، ایجاد نوآوری و ابتکار، تجربه و پاداش و تشخیص درست در مغز دخیل می‌باشد.

عوارض ناشی از کمبود دوپامین

کمبود سطوح دوپامین عوارضی را در سایر ارگان‌های بدن ایجاد می‌کند. از جمله اینکه سطوح پایین آن فرایند پیری را از طریق ایجاد وقفه در عملکرد ارگان‌های بدن تسریع می‌کند. دوپامین از طریق اختلال در عملکرد قلب، باعث پیری زودرس قلب شده که به دنبال آن اختلالاتی چون پرفشاری خون، اضافه وزن، خستگی و افزایش کلسترول خون به وجود خواهد آمد. اختلال در سیستم ایمنی ناشی از کاهش سطوح دوپامین باعث افزایش بروز عفونت‌ها و چاقی می‌گردد که چاقی خود زمینه ساز بروز انواع سرطان‌ها است. کمبود این انتقال دهنده عصبی بر سیستم تناسلی نیز اثراتی دارد.

یائسگی زودتر ناشی از کمبود دوپامین و کمبود برخی از هورمون‌ها از عوامل دیگری هستند که پیری زودرس را تسریع می‌کنند. همچنین بیماری‌های مربوط به پروستات در مردان، عدم تکامل اندام‌های تناسلی مردانه، ناتوانی جنسی و نیز بیماری‌های قلبی در نتیجه کمبود دوپامین بروز می‌کند. کمبود دوپامین بر استخوان‌ها و پوست نیز اثر می‌گذارد و منجر به پوکی استخوان، آرتریت و پیری پوست می‌گردد. افسردگی به عنوان شایع‌ترین اختلال روانی در میان جمعیت دنیا مطرح است. این بیماری در سال 2000 رتبه چهارم و در سال 2020 رتبه دوم دلایل بیماری‌ها را به خود اختصاص خواهد داد. کمبود سطوح دوپامین به عنوان یکی از دلایلی است که در بروز این اختلال مطرح شده است.

عوارض ناشی از سطوح بالای دوپامین

در مقابل عوارض ناشی از کمبود دوپامین، سطوح بالای دوپامین نیز عوارضی را به دنبال خواهد داشت. اسکیزوفرنی بیماری مزمن و شدید روانی است که از شیوع بالایی برخوردار بوده و یکی از دلایل بروز آن زیادی دوپامین می‌باشد. این بیماری در دوران بزرگسالی بیشتر بروز کرده و با علائمی چون توهمات به خصوص توهمات شنوایی و شادی مفرط همراه است.

راهکارهایی برای افزایش دوپامین

با این توصیف جلوگیری از کاهش سطوح دوپامین در بدن و حفظ آن در سطوح نرمال ضروری است. مکمل‌های غذایی، فعالیت فیزیکی، خواب کافی و انتخاب‌های صحیح غذایی از جمله راهکارهای پیشنهادی است که در این بخش بیشتر بر غذاهایی که افزایش دهنده تولید دوپامین هستند متمرکز می‌شویم.

آهن

آهن به عنوان یکی از مواد مغذی موثری است که در سنتز دوپامین نقش دارد. کمبود آهن دریافتی علاوه بر آسیب به عملکرد سایر قسمت‌های مغز، به مناطقی که دوپامین اثرگذار است نیز اثر دارد. از جمله غنی‌ترین منابع آهن می‌توان جگر، گوشت لخم، ماهی، حبوبات خشک و سبزیجات را نام برد.

آنتی‌ اکسیدان‌ ها

دوپامین از جمله ترکیباتی است که به آسانی اکسیده می‌شود که در این حالت برای بدن مضر می‌باشد. استفاده از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی می‌تواند در کاهش آسیب وارده به سلول‌های مغزی که در تولید دوپامین نقش دارند موثر باشد. اکثر میوه‌ها و سبزیجات دارای خواص آنتی اکسیدانی می‌باشند. میوه‌ها و سبزیجات با رنگدانه زرد و حاوی ویتامین C (پرتقال، بروکلی، مارچوبه، چغندر، گل کلم، انواع فلفل، توت‌فرنگی و هویج) دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی می‌باشند. همچنین مغزها و دانه آفتابگردان نیز با دارا بودن ویتامین E در از بین بردن عوامل اکسیدان آسیب‌رسان به بدن نقش دارند.

توجه!

از غذاهایی که باعث کاهش یا مهار عملکرد مغزی می‌شوند باید پرهیز شود. از آن جمله می‌توان غذاهای آماده تصفیه شده، غذاهای حاوی کلسترول بالا، آرد سفید تصفیه شده، کافئین، چربی اشباع و شکر را نام برد.

در پایان

رعایت رژیم غذایی سالم متشکل از سبزیجات و میوه‌ها و پرهیز از غذاهای تصفیه شده حاوی مواد مضر تأثیرگذار بر عملکرد سیستم عصبی، در کنار تغییرات شیوه زندگی در جهت افزایش فعالیت فیزیکی و استراحت کافی می‌توانند در تولید دوپامین در مقادیر نرمال در بدن موثر باشد.


تاریخ ارسال پست: یکشنبه 20 مرداد 1392 ساعت: 21:44
برچسب ها : ,,,,,,,,,,,,,,

6 جوشانده ضد خستگی

6 جوشانده ضد خستگی

جوشانده‌ ی ضدخستگی

خداوند گیاهانی آفریده که سرشار از ویتامین C، کافئین، منیزیم، آهن و مواد مغذی دیگر هستند که با خستگی مقابله می‌کنند و انقباض عضلانی را کاهش می‌دهند. جوشانده‌ ی این گیاهان خستگی‌هایتان را برطرف می‌کند و شما را به آرامش می‌رساند.

برای آشنایی با جوشانده های ضدخستگی و تقویت کننده با ما همراه شوید...

برای خواندن مطلب کامل ، بر روی ادامه مطلب کلیک کنید

 


تاریخ ارسال پست: یکشنبه 20 مرداد 1392 ساعت: 20:57
برچسب ها : ,,,,,,,,,,,,,,,,

حقایقی جذاب و خواندنی از کره زمین + تصاویر!

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر
با توجه به رمز و راز و ابهاماتی که درباره سایر کرات و جهان های دیگر وجود دارد، همواره شاهد ترسیم چهره ای عجیب و خشن از آنها بوده ایم. اما کره ای که منزلگاه ما محسوب می شود نیز حقایق جالب توجه و رازآلودی را به خود اختصاص داده است: از کوه های آتشفشانی، سقوط شهاب سنگ ها و برخوردهای فاجعه بار صفحات سنگی تا شگفتی ها و چرخه های عجیب زندگی در اقیانوس ها. در این میان وجود سردترین، داغ ترین، مرتفع ترین و پست ترین مناطق در کره زمین نیز جذابیت های خاص خود را دارد. از این رو، در چند بخش برخی از حقایق جالب توجه آن را بررسی خواهیم کرد. 



تک ناز : زمین به عنوان منزلگاه ما سومین سیاره در منظومه شمسی و به عنوان تنها جهانی که دارای اتمسفر با اکسیژن آزاد، اقیانوس هایی متشکل از آب مایع و بزرگترین مکانی که حیات بر روی آن جریان دارد، شناخته می شود.
 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر


شکل زمین یک کره کامل نیست. همانطور که زمین در حال چرخش است نیروی گرانش به سمت مرکز این سیاره و یک نیروی گریز از مرکز به سمت خارج، آن را تحت تاثیر قرار می دهند. اما از آنجایی که نیروی مخالف گرانش، مستقیما بر محور زمین اعمال شده و محور زمین نیز کج است، نیروی گریز از مرکز در خط استوا بر خلاف نیروی گرانش اعمال نمی شود.
 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر

 


اگر بخواهید خط استوا را دور بزنید، باید فاصله ای برابر با 24 هزار و 901 مایل (40 هزار و 75 کیلیومتر) را طی کنید.
 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر

 


شاید احساس کنید که ثابت بر روی زمین ایستاده اید، اما در واقع به سرعت در حال حرکت هستید. بسته به نقطه ای که در آن قرار دارید، می توانید با سرعت بیش از هزار مایل در ساعت در فضا دور بزنید. خط استوا شاهد بیشترین سرعت چرخش و قطب های شمال و جنوب بدون چرخش هستند.
 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر

 


کره زمین نه تنها به دور خود می چرخد بلکه با سرعت 67 هزار مایل (107 هزار و 826 کیلومتر) به دور خورشید نیز می چرخد.
 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر


تک ناز : محققان سن زمین را بوسیله بررسی قدیمی ترین صخره های این سیاره و شهاب سنگ هایی که بر روی آن یافت شده، محاسبه کرده اند (شهاب سنگ ها و زمین به صورت همزمان در زمان تشکیل منظومه شمسی شکل گرفته اند). بر همین اساس سن تقریبی زمین 4.54 میلیارد سال برآورد شده است.
 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر

 


زمینی که بر روی آن حرکت می کنید، همواره در حال بازیافت و تغییر است. در چرخه صخره زمین که البته یک چرخه کامل نیست، سنگ های آذرین به سنگ های رسوبی و سپس به سنگ های دگردیس تبدیل شده و این روند مجددا تکرار می شود.
 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر

 


ماه لرزه یا زمین لرزه بر روی ماه نیز رخ داده اما نسبت به زمین کمتر شایع بوده و شدت کمتری دارد. بنابر اعلام دانشمندان، به نظر می رسد ماه لرزه ها بواسطه تنش های جزر و مدی مرتبط با فاصله متغییر بین زمین و ماه رخ می دهند. این پدیده در اعماق ماه بیشتر روی می دهد.
 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر

 


تا سال 2011، بزرگترین زلزله آمریکا در بیست و هشتم مارس 1964 به قدرت 9.2 ریشتر در "پرینس ویلیام ساند" در آلاسکا رخ داد. قویترین زلزله جهان نیز در بیست و دوم ماه می 1960 به قدرت 9.5 ریشتر در شیلی رخ داد.

 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر

 


جایزه داغ ترین نقطه زمین به العزیزیه در لیبی تعلق داشت که در سیزدهم سپتامبر 1922، ایستگاه هواشناسی درجه حرارت 136 درجه فارنهایت (57.8 درجه سلسیوس) را برای آن ثبت کرده است. اما پس از آن این عنوان به "گندم بریان" تپه ای به مساحت ۴۸۰ كیلومتر مربع در دشت لوت ایران رسید. تپه مذکور كه از گدازه های سیاهرنگ آتشفشانی پوشیده شده، در سایه در تابستان دمایی معادل ۶۷ درجه سلیسوس دارد و در حقیقت قطب گرمایی كره زمین بشمار می رود.


 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر

 

 

جای تعجبی ندارد که سردترین نقطه کره زمین در قطب جنوب واقع شده است. دمای زمستان ها در این منطقه می تواند به منفی 70 درجه سلسیوس برسد. اما کمترین دمای ثبت شده در بیست و یکم ژوئیه 1983، از ایستگاه "وستوک" روسیه برابر با منفی 89.2 درجه سلسیوس گزارش شده است.

 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر

 


قاره قطب جنوب مکانی منحصر به فرد محسوب می شود که کوه های یخ آن 70 درصد از آب شیرین و 90 درصد از کل یخ های زمین را شامل می شود.


 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر

 


بزرگترین "استالاگمیت" جهان در کوبا و در غار "Cuevo San Martin Infierno" قرار دارد. ارتفاع این غول استالاگمیتی برابر با 67.2 متر است.

 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر



به دلیل آنکه زمین یک کره کامل نیست، جرم آن به طور یکنواخت توزیع نشده است. یک جرم نامنظم نیز به معنای نیروی گرانشی اندکی نامنظم است. یکی از بیشترین ناهنجاری های گرانشی در خلیج "هادسون" کانادا وجود دارد که نیروی گرانشی کمتری نسبت به دیگر نقاط دارد.
 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر


با توجه به وجود اقیانوسی از فلز مذاب و بسیار داغ، که هسته آهنی جامد کره زمین را فرا گرفته، این سیاره دارای میدان مغناطیسی است. حرکت این مایع باعث ایجاد جریان های مغناطیسی می شود. از اوایل قرن نوزدهم میلادی قطب مغناطیسی شمالی کره زمین، بیش از یک هزار و 100 کیلومتر به سمت شمال حرکت کرده است. میزان این جابه جایی با توجه به افزایش سرعت آن به 64 کیلومتر در سال، تسریع شده است.
 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر




مرتفع ترین کوهستان جهان "هیمالیا" و بلندترین قله آن "اورست" نام دارد. این قله 8 هزار و 848 متر بالاتر از سطح دریا قرار گرفته است.

 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر





طی 20 میلیون سال گذشته و بین بازه زمانی 200 هزار تا 300 هزار سال، سیاره ما در الگوی واژگونی قطب های مغناطیسی خود قرار داشته است. این مساله روندی سریع نبوده و چند صد یا چند هزار سال طول می کشد. طی این روند زمان بر، قطب های مغناطیسی زمین شروع به فاصله گرفتن از محوری می کنند که زمین به دور آن می چرخد و این در نهایت به مفهوم ایجاد تغییرات در محل قرارگیری قطب های مغناطیسی زمین است.
 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر





این امکان وجود دارد که در یک دوره زمانی، کره زمین دارای دو ماه بوده باشد. احتمالا این ماه کوچکتر که حدود هزار و 200 کیلومتر عرض داشته، تا پیش از برخورد با ماه فعلی در مدار زمین می چرخیده است.

 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر



برخی دانشمندان ادعا کرده اند که زمین هم اکنون نیز دارای دو ماه است. بنابر مدل نظری آنها، در پاره ای اوقات سیارک هایی که در حال حرکت به سمت خورشید هستند و از نزدیک زمین عبور می کنند، در دام نیروی گرانش-زمین- گرفتار شده و هنگامی که یکی از آنها وارد مدار(زمین) می شود، سه نوع حرکت چرخشی نامنظم به دور زمین داشته و تا قبل از نابودی به مدت 9 ماه در مدار باقی می مانند.
 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر


سنگ ها می توانند بر روی زمین راه بروند. حداقل آنها در بستر دریاچه ای به نام "ریس ترک پلایا" در "دره مرگ (Death Vally)"- واقع در شرق کالیفرنیا- قادر به این کار هستند. در این محل طوفان می تواند سنگ ها و صخره هایی به وزن ده ها یا صندها پوند را جابجا کند. دانشمندان معتقدند، سنگ ها و صخره هایی که تحت تاثیر چرخه ذوب و انجماد قرار می گیرند، با وزش بادهای تند کنده شده و به حرکت در می آیند.
 

حقایقی جالب و خواندنی درباره زمین + ! تصاویر

 


تاریخ ارسال پست: یکشنبه 20 مرداد 1392 ساعت: 20:25
برچسب ها : ,,,,,,,,,,,,,,,

دانلود آخرین ورژن بازی پرتاب توپ به قوطیCan Knockdown 3 رایگان + دانلود آسان

دانلود بازی پرتاپ توپ رایگان

بازی توپ

پیش نیاز : آندروید ۲,۱ و بالاتر

ایا شما هم از طرفداران بازی های پرتاب توپ هستید و می خواهید همانند یک بولینگ باز حرفه ای در اندروید خود بازی کنید؟

Can Knockdown 3  یک بازی جنجالی را برای شما آماده کرده ایم که این بازی با گرافیکی بالا دارای چند توپ میباشد که به وسیله ی این توپ ها باید هدف ها را نشانه گیری کنید و این هدف ها در نهایت به هدفی دیگر میخورند و در نتیجه مسیری به حرکت در می آید.

بیش از ۱۵ میلیون دانلود :
• سطوح مختلف به چالش کشیدن در مکان های زیبا ۳D
• نمایش مهارت های خود را و دوستان خود
• دستاوردهای متعدد و مدالها … جمع آوری همه آنها !
• گرافیک سه بعدی زیبا
• رئالیسم شگفت انگیز، موتور فیزیک کاملا تنظیم شده،
• دارای ویژگی هایی برای افزایش هیجان بازی
• باز کردن سطوح جدید، مکان های  جدید، و کشف اسرار پنهان!

 

Can Knockdown 3

 

پرتاپ به قوطی ها

دانلود رایگان بازی با لینک مستقیم

حجم: ۴۵٫۹۲ مگابایت


تاریخ ارسال پست: پنجشنبه 17 مرداد 1392 ساعت: 16:32
برچسب ها : ,,,,,,,,,,,

چطور مواد در هم حل می شوند؟

چطور مواد در هم حل می شوند؟

وقتی یک ذره بار دار در میان یکسری ذرات بار دار دیگر قرار گیرد. بین آن ها بر هم کنش صورت می گیرد و ذرات با بار مخالف، آن ذره را احاطه می کنند.

چطور مواد در هم حل می شوند؟

 

اگر یون مثبت وارد آب شود، ملکول های آب از سر اکسیژن که دارای بار جزئی منفی هستند به آن نزدیک می شوند و با آن ارتباط برقرار می کنند. اگر یون وارد شده در آب منفی باشد، ملکول های آب از سر هیدروژن که دارای بار مثبت است به آن یون نزدیک می شوند. به این جاذبه ها یون - دوقطبی می گویند. زیرا ملکول آب یک دو قطبی است.

 

چطور مواد در هم حل می شوند؟
چطور مواد در هم حل می شوند؟

 

یک ملکول دو قطبی مثل استن می تواند یک ملکول ناقطبی مثل کربن دی اکسید را به صورت القایی، قطبی کند و با آن برهم کنش داشته باشد، تا ملکولی مثل کرین دی اکسید در استون یا آب حل شود. به این نیروها بر هم کنش دوقطبی- دو قطبی القایی می گویند. این نیروها از برهم کنش دو قطبی- دوقطبی ضعیف تر هستند. اما برهم کنش یون - دو قطبی از دوقطبی- دو قطبی قوی تر است. اما مسلماً نیروی جاذبه بین یونی از یون- دو قطبی قوی تر است.

اگر مواد ناقطبی در هم مخلوط شوند، بین آن ها نیروهای جاذبه دوقطبی القایی- دو قطبی القایی به وجود می آید که به آن نیروهای لاندن یا پخش نیز گفته می شود. آن ها به صورت لحظه ای دو قطبی شده و قطبیت خود را به ملکول های اطراف القا می کنند.

چطور مواد در هم حل می شوند؟

 

بنابراین یک یون یا یک ملکول قطبی یا حتی یک ملکول ناقطبی می تواند یک ملکول ناقطبی دیگر را به صورت القایی قطبی کرده و با آن بر هم کنش داشته باشد.

پیوند هیدروژنی نوعی برهم کنش دوقطبی- دو قطبی قوی است که بین ملکول هایی ایجاد می شود که دارای اتم هیدروژن متصل به اتم های فوق العاده الکترونگاتیو فلوئور، اکسیژن و نیتروژن هستند. وابسته به میزان قطبیت اتم متصل به اتم هیدروژن استحکام پیوند هیدروژنی متفاوت است.

تعداد پیوندهای هیدروژنی که یک ملکول ایجاد می کند بر نقطه جوش ماده تأثیر گذار است

چطور مواد در هم حل می شوند؟

پیوند هیدروژنی بین استن و کلروفرم

 

 

پیوند هیدروژنی بین ملکول های آب قوی تر از پیوند ملکولی بین ملکول های الکل است. اما پیوند هیدروژنی بین ملکول های الکل و آب قوی تر از هر دوی آن هاست. زیرا الکل به هر نسبتی در آب حل می شود. این حل شدن نشان می دهد که بر هم کنش بین ملکول های آب و الکل بر نیروی جاذبه بین ملکول های آب و نیروی جاذبه بین ملکول های الکل غلبه کرده است.

 

چطور مواد در هم حل می شوند؟

 

هر چه زنجیر هیدروکربنی الکلی بزرگتر باشد، آن الکل انحلال پذیری کمتری دارد. زیرا دارای بخش ناقطبی بزرگتری است. اگر بخش قطبی ملکول بزرگتر باشد ملکول در آب بهتر حل می شود و اگر بخش ناقطبی بزرگتر باشد ملکول در چربی بهتر حل می شود.

انواع بر هم کنش ها

نیروی جاذبه یون- دو قطبی

نیروی  دوقطبی- دو قطبی

نیروی دوقطبی- دو قطبی القایی

نیروی دوقطبی القایی- دو قطبی القایی

 

پیوند هیدروژنی نوعی بر هم کنش دو قطبی- دو قطبی قوی است

کربن تتراکلرید CCl4 یک ماده غیر قطبی است که در آب حل نمی شود، چون نیروی جاذبه بین مولکول های آب خیلی قویتر از نیروهای جذبه بین مولکول های کربن تتراکلرید است. به عبارت دیگر بین مولکول های آب و کربن تتراکلرید جاذبه قوی برقرار نمی شود.

 

چطور مواد در هم حل می شوند؟

 

اما ید که یک ماده ناقطبی است می تواند در کربن تتراکلرید حل شود، زیرا نیروی جاذبه بین مولکول های ید و مولکول های کربن تتراکلرید مشابه است، بنابر اینمی توان گفت معمولاً مواد قطبی در حلال های قطبی، مواد ناقطبی در حلال های ناقطبی و جامدهای یونی در آب و حلال های قطبی حل می شوند.

 

  


تاریخ ارسال پست: جمعه 28 تير 1392 ساعت: 13:50
برچسب ها : ,,

خصوصیات روباه ها

 روباه صحرا کوچک‌ترین عضو خانواده روباه‌هاست.

 روباه صحرا کوچک‌ترین عضو خانواده روباه‌هاست که در صحرای بزرگ آفریقا و صحرای عربستان زندگی می‌کند. این تصویر را فرانسیسکو مینگورانس برای نشنال‌جئوگرافیک ارسال کرده است. 



گوش‌های این روباه به دو دلیل بزرگ شده اند، نخست برای خنک کردن بدن و دوم برای شنیدن صدای حشرات در زیر شن‌ها؛ چرا که این حشرات تنها غذایی هستند که این پستاندار می‌تواند در بیابان پیدا کند.



تاریخ ارسال پست: دوشنبه 24 تير 1392 ساعت: 14:57
برچسب ها : ,,,,,,,,

خصوصیات پرنده درنا

 

 

دُرنا یا کُلَنگ پرنده‌ای است از خانواده درنایان (Gruidae).

درناها پرندگانی هستند بزرگ، با پاها و گردن دراز، دم نسبتاً کوتاه، بالهای دراز و منقاری بلند و کلفت، ظاهر شبیه لک‌لک، شاهپرهای ثانوی داخلی بالهای آنها خیلی بلند شده، روی دم را می‌پوشاند. در پرواز گردن وپاهای خودرا کشیده نگه می‌دارد. گله‌های آنها هنگام مهاجرت دریک خط به شکل هفت پرواز می‌کنند. نر وماده آنها همشکل هستند. روی زمین آشیانه می‌سازند. این پرنده را در هنگام پرواز می‌توان از مرغ ماهیخوار، حواصیل تشخیص داد. بزرگ‌ترین درنا در آمریکای شمالی بسر می‌برد. این پرنده حدود ۵/۱ طول دارد وبلندی قامتش از ۵/۱ تا ۲/۱ می‌باشد. بالهای گسترده‌اش از ۸/۱ تا ۲ متر است. بالهایش سفید باخط سیاه می‌باشد. درناها، زمستانها را در جاهای گرم وتابستانها را در نواحی سرد می‌گذرانند.

از گونه‌های درنا می‌شود به درنای سیبری (Grus leucogeranus) اشاره کرد.


تاریخ ارسال پست: دوشنبه 24 تير 1392 ساعت: 14:41
برچسب ها : ,,

پشه ها سوار بر قطرات باران می شوند و زنده می مانند!!

پشه ها سوار بر قطرات باران

محققان دریافتند پشه ها می توانند در باران زنده بمانند٬ عجیب است نه٬ زیرا آنها از هر قطره باران به نفع خودشان استفاده می کنند. یک قطره باران به تنهایی وزنی معادل ۵۰ پشه را دارد. برای انسان ها این به معنای راه رفتن در خیابانی توسط ستاره های دنباله دار ( به گفته نویسنده خارجی این مطلب ) است. در یک آزمایش محققان دریافتند که حشرات پرنده در برابر قطرات باران از خود عکس العمل نشان نمی دهند بلکه بر آنها سوار می شوند٬ پشه ها در یک هزارم ثانیه سوار بر قطرات آب می شوند تا باد آن ها را تکان ندهد٬ اما سرانجام آنها حرکتی کوچکی در اثر باد دارند که تاثیر زیادی بر حرکت آنها نمی گذارد.
در ادامه مطلب نیز یک ویدیو در همین رابطه برای شما قرار داده ایم پس با دنوج در ادامه مطلب همراه شوید.


تاریخ ارسال پست: دوشنبه 24 تير 1392 ساعت: 14:34
برچسب ها : ,,,

چکیده ای در مورد بلور شناسی

بلور شکلی از ماده جامد است که در آن مولکولها ٬ اتمها و یونها با آرایشی منظم در کنار یکدیگر قرار دارد . تکرار این آرایش منظم در سه جهت فضایی سبب بزرگتر شدن بلور می شود . نظم بیرونی بلورها ٬ بر اثر نظم درونی آنهاست. بدلیل همین نظم ٬ سطحهای خارجی بلورها صاف و هموار هستند . این سطحهای صاف با یکدیگر زاویه هایی می سازند که اندازه های آنها در بلورهای یک ماده همواره ثابت است . یکی از راههای تشخیص بلورها ٬ از یکدیگر اندازه گیری زاویه بین سطحهای آنهاست . بلورها به شکلهای مکعب ٬ منشور ٬ هرم و چند وجهیهای مختلف هستند و معمولا" سطحها و زاویه های هر شکلی از آنها مشابه و قرینه یکدیگرند .


تبلور
بلورها بر اثر تغییر فشار و دما در محلولها ٬ مواد مذاب ٬ مواد جامدو بخار بوجود می آید . مثلا" بر اثر کاهش دما بلورهای برف ٬ از ابر و بلورهای نمک طعام از آب شور دریاچه های نمکی جدا می شوند . غلظت آب این دریاچه های شور ٬ بر اثر تبخیر یا کاهش دما ٬ به حالت اشباع و فوق اشباع در می آید و بلورهای نمک از آن جدا می شود . بلورهای تشکیل دهنده سنگهای آذرین از سرد شدن ماگما ( سنگهای ذوب شده درون زمین ) به وجود می آیند . بلورهای سنگهای دگرگون مانند سنگ مرمر از تاثیر دما و فشار زیاد بر سنگهای دیگر شکل می گیرند . به فرآیند تشکیل بلورها تبلور گفته می شود .
هنگامی که دما یافشار تغییر می کند و یا تبخیر روی می دهد و شرایط مناسب تبلور ایجاد می شود ٬ اتمهای مواد به یکدیگر می پیوندند . این اتمها معمولا" در اطراف ذرات موجود در محیط جمع می شوند . این ذرات هسته تبلور نامیده می شوند . هسته تبلور از ذرات ناخالص یا بلورهای خرد شده یک ماده تشکیل می شود . گاهی نیز شماری از اتمهای ماده اصلی کنار هم قرار می گیرند و هسته تبلور را می سازند . اتمهای دیگر نیز به تدریج در اطراف این هسته جمع می شوند و با آرایشی منظم در کنار یکدیگر قرار می گیرند . کوچکترین واحد ساختاری منظم هر بلور را سلول اولیه آن بلور می نامند . 

برای مطالعه ادامه مطلب به ادامه مطلب مراجعه فرمایید




تاریخ ارسال پست: دوشنبه 24 تير 1392 ساعت: 13:59
برچسب ها : ,,,,

همه چیز درباره قهوه

این روزها نوشیدن قهوه طرفداران زیادی پیدا کرده است و در بسیاری از محافل در کنار چای برای افراد سرو می‌شود. در این میان استقبال جوانان بیش از دیگران است و این در حالی است که گزارش‌هایی مبنی بر این که قهوه برای سلامت بدن مفید نیست، وجود دارد. برای مطالعه ادامه مطلب به ادامه مطللب مراجعه فرمایید.

 


تاریخ ارسال پست: دوشنبه 24 تير 1392 ساعت: 13:49
برچسب ها : ,,,,,

محققان : مه مانع پرواز پشه ها می شود

 

محققان انستیتو فناوری گرجستان طبق تحقیقات جدیدی که بر روی پشه ها انجام داده اند دریافتند که مه مانع پرواز پشه ها می شود. محققان گرجستانی از دوربین هایی با سرعت بالا استفاده کردند و با قرار دادن پشه ها  در مه غلیض دیدند پشه ها توسط مه محاصره می شوند و نمی توانند به پروازشان ادامه دهند. قبلا دیدیم که پشه ها قادر به پرواز در باران بودند اما حال یافته تازه محققان نشان می دهد که پشه ها قادر به پرواز در مه نیستند.پشه

 

 

 

 


تاریخ ارسال پست: دوشنبه 24 تير 1392 ساعت: 13:44
برچسب ها : ,,,,

خصوصیات پرنده دریایی آلباتروس

آلباتروس

آلباتروس پرنده دریایی بزرگی است که بیشتر وقت ها بر فراز اقیاوس پرواز می کند.طول بال آلباتروس در زمان پرواز به ۳٫۵ متر می رسد که در میان پرندگان بی نظیر می باشد.بیشتر آلباتروس ها در مناطق جنوبی خط استوا (اقیانوس منجمد جنوبی و اقیانوس آرام شمالی) زندگی میکنند.. این پرندگان فقط برای تولید مثل و یا هنگام طوفان به ساحل می آیند.آلباتروس ها صد ها کیلومتر کشتیها را تعقیب می کنند و غذاهای اضافی را که دریانوردان به آب می ریزند را می خورند.

 

این نکته هم جالب است که بدانید آلباتروس ها برای خوابیدن و غذا خورن خود را روی آب شناور می کنند٬ در زمان خواب آلباتروس ها مقدار زیادی از آب دریا را می نوشند اما نمک موجد در آب را توسط غده هایی که در سر خود دارند دفع می کنند.


تاریخ ارسال پست: دوشنبه 24 تير 1392 ساعت: 13:36
برچسب ها : ,,,,,,

دوربینی برای ثبت عطرها +عکس

 ایمی رادکلیف طراح گجتی که دوربین رایحه ها لقب گرفته اظهار داشت: ما از همه چیز عکس می گیریم و آن را به صورت آنلاین پست می کنیم، اگر بتوانیم عطر کیک تازه تولد یا عطر گلهای وحشی علفزار آلپ را در آخرین تعطیلاتی که داشتید ثبت کنید، با استشمام دوباره آن چه احساسی داشتید؟


ساخت گجتی که مادلین نام گرفته موجب شده است که نه تنها تصاویر، بلکه عطرها و رایحه های مطلوب را حس کنید. حس بویایی رابطه مستقیمی با خاطره دارد و پاسخ انسان به این حس به طور غیر ارادی است که تاکنون برای ذخیره کردن و یا کپی کردن به صورت دیجیتالی در دسترس نبوده است.

این پروژه با الهام از تکنیکهای ثبت حجم خالی بالای هر چیزی که در دهه 1970 توسط شیمی دان سوئیسی رومن کیسر مطرح شد استفاده کرده تا ترکیبی از رایحه های کمیاب گیاهی را برای صنعت عطر سازی بدست آورد.

دوربین رایحه نگار رادکلیف دارای ظاهر آینده و گذشته است که هم به میراث دهه 70 اشاره داشته و هم اشاره به نوستالوژی درحال رشد ما در عکاسی را به ذهن متبادل می سازد. این دوربین با پوشش تراش دار سرامیکی، قیفهای شیشه ای و لوله های پلاستیکی شبیه دستگاه های اسرار آمیز علمی است.

برای کار کردن با این دستگاه باید قیف آن را روی شی یا محیطی که می خواهید بوی آن را ثبت کنید قرار داده و سپس یک پمپ هوای بالای آن را می مکد و دریچه بو که ذرات فرار سازنده بو و رایحه را جذب می کند تسخیر می کند. این دستگاه می تواند ظرف چند دقیقه رایحه توت فرنگی های تازه را ثبت کند.

طراح این دستگاه آن را به یک بینی بزرگ الکتریکی تشبیه کرده که ذرات را پردازش می کند و فرمول شبه نموداری تولید می کند که بو را تشکیل می دهد. از طریق این فرمول می توان به صورت مصنوعی رایحه دقیق را بازسازی کرد.


تاریخ ارسال پست: جمعه 21 تير 1392 ساعت: 20:25

آنچه بايد درباره شكلات تلخ بدانيد/شکلات؛ هرچه تلخ‌تر، بهتر

کاکائو، يکي از خوشمزه‌ترين و پرطرفدارترين خوراکي‌ها بين تمام گروه‌هاي سني است. بهتر است بدانيد که طعم اصلي و اوليه کاکائويي که به آن شکر اضافه نشده باشد، تلخ است. بنابراين هرچقدر کاکائويي که در دسترس شماست، تلخ‌تر باشد، يعني ميزان شکر آن کمتر و درصد کاکائويش بيشتر است...

پس عامل شيريني کاکائوهاي موجود در بازار، شكري است كه در مرحله توليد اضافه مي‌شود.


اساسا کاکائوي طبيعي سرشار از مقادير زيادي ترکيبات فلاوونوييدي محلول در چربي است که خاصيت آنتي‌اکسيداني دارند. از آنجايي که بيماري‌هايي نظير بيماري‌هاي قلبي - عروقي، ديابت، بيماري‌هاي مزمن کليوي، ريوي و انواع سرطان‌ها در سراسر دنيا شيوع پيدا كرده و عامل بروزشان راديكال‌هاي آزادي هستند که در بدن يا از طريق مصرف زياد غذاهاي فرآيندشده توليد مي‌شوند، پس اين روزها نياز بدن ما به مواد غذايي سرشار از آنتي‌اکسيدان‌هايي مانند ويتامين E و C، بيش از پيش است. از طرفي، شکلات تلخ منبع مقادير بالايي آنتي‌اکسيدان به حساب مي‌آيد و بنابراين مي‌تواند به عنوان يک ماده غذايي گياهي سرشار از آنتي‌اکسيدان در رژيم غذايي افراد قرار داده شود. تحقيقات فراواني که در زمينه شکلات تلخ انجام شده، نشان مي‌دهد که مصرف به اندازه و متعادل آن مي‌تواند حتي کنترل‌کننده بسياري از واکنش‌هاي نامناسب در بدن که منجر به تصلب شرايين و ابتلا به بيماري‌هاي قلبي مي‌شوند، باشد. 


تلخ‌ها برنده‌اند

معمولا تصويري که از شکلات يا کاکائو در ذهن مردم ما نقش بسته، تصويري از همان ترکيبات فرآوري‌شده و شيرين است. لازم به ذکر است که مصرف محصولاتي که مقادير بالايي شکر دارند، مي‌تواند ذائقه افراد را به طعم شيرين عادت دهد و به علاوه کالري دريافتي روزانه آنها را هم بالا ببرد. بنابراين، کاکائوهاي خيلي شيرين نه تنها نمي‌توانند اثرات مفيد و مطلوبي را که عنوان شد براي مصرف‌کننده‌هايشان بر جاي بگذارند، بلکه مصرف زياد و کنترل‌نشده آنها مي‌تواند مضراتي را هم براي افراد در پي داشته باشد. به هر حال، شکلات‌هاي شيرين و فرآوري‌شده به عنوان يک ميان‌وعده يا دسر بعد از غذا مصرف مي‌شوند و اين مي‌تواند سرانه دريافت يا ميانگين دريافت کالري روزانه فرد را به صورت قابل‌توجهي افزايش دهد و به اين ترتيب زمينه‌ساز چاقي و اضافه‌وزن آنها شود. همان‌طور که گفته شد، کاکائوها هرچقدر تلخ‌تر باشند، طبيعي‌تر هم هستند و خواص و آنتي‌اکسيدان‌هاي بيشتري هم دارند. اما اين را هم در نظر بگيريد که کاکائوهايي که از ترکيبات اوليه دانه کاکائو تهيه مي‌شوند، در صورتي هم که کمي شکر به آنها افزوده شود، بازهم خاصيت دارند و ما نمي‌گوييم که شما بايد کاکائوي صددرصد تلخ بخوريد تا از خواص آن بهره‌مند شويد. کارخانه‌هاي توليد کاکائو معمولا براي جلب ذائقه مشتري و خوش‌طعم شدن محصولشان به کاکائوها شکر و روغن اضافه مي‌کنند و همين شکر و روغن اگر از حد مجازشان بالاتر بروند، مي‌توانند باعث تخريب ذائقه و مشکلات ديگر شوند. به همين دليل است که ما مي‌گوييم تا جايي که مي‌توانيد شکلات‌هاي تلخ‌تر را بخوريد و از خير مصرف کاکائوهاي خيلي شيرين بگذريد.


نشانه تقلب

متاسفانه يکي از نگراني‌هايي که در مورد کاکائو وجود دارد، افزايش انواع تقلبي و غير استاندارد آن در کشور است. اين محصولات تقلبي از کاکائوي سالم و طبيعي تهيه نمي‌شوند و به علاوه روغن‌هاي بسيار نامرغوب براي توليد آنها به كار مي‌رود. توليدکنندگان اين محصولات معمولا براي از بين بردن طعم و بوي بد روغن‌هاي نامرغوبشان، شکر فراواني به اين کاکائوها اضافه مي‌کنند و همين شکر و روغن مي‌توانند زمينه‌ساز ابتلا به بسياري از بيماري‌ها شوند. بنابراين، هرچند که کاکائو يک ترکيب گياهي است و اصلا طعم شيريني ندارد و مصرف متعادلش مي‌تواند مفيد باشد اما مصرف منظم انواع تقلبي و غيراستاندارد آن مي‌تواند افراد را به دردسر بيندازد. با اين حساب مشتريان پروپا قرص کاکائوي تلخ بايد حواسشان باشد که محصولي را تهيه کنند که مورد تاييد اداره نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني وزارت بهداشت و اداره استاندارد باشد. بنابراين، شما چه بخواهيد شکلات تلخ داخلي بخريد و چه نوع خارجي آن را، بايد ببينيد که آن محصول پروانه ساخت و مهر استاندارد و مجوز ورود و پخش در کشور را دارد يا نه و هميشه از انواع استاندارد با مارک‌هاي معتبر داخلي و خارجي استفاده کنيد.


شکلات عليه بيماري‌

شايد برايتان جالب باشد بدانيد طبق تحقيقي كه در دانشکده تغذيه دانشگاه علوم پزشکي تهران توسط يکي از دانشجويان کارشناسي ارشد رشته تغذيه به کمک استاد راهنمايش انجام شده، معلوم شده بيماراني که دچار بيماري‌هاي قلبي و عروقي يا چربي خون بالا هستند، اگر روزانه يک مقدار مشخص از شکلات تلخي با مارک معتبر را به صورت منظم مصرف کنند، تا حدودي چربي و قند خونشان کنترل مي‌شود. بنابراين تحقيقات مختلف داخلي و خارجي نشان مي‌دهند که مصرف به اندازه شکلات‌هاي تلخ مي‌توانند به خاطر ترکيبات آنتي‌اکسيداني فراواني که دارند در پيشگيري و بعضي وقت‌ها بهبود بيماري‌هايي مانند ناراحتي‌هاي قلبي يا چربي خون بالا مفيد باشند. 


شکلات تلخ معجزه نمي‌کند!

برخي از خبرهايي که از گوشه و کنار در مورد خواص فراوان شکلات تلخ مي‌شنويم، بيشتر جنبه تبليغاتي دارند و نمي‌توانيم به آنها اطمينان کنيم. مثلا در برخي از خبرها آمده که مصرف روزانه 100 گرم از شکلات تلخ به مدت 15 تا 20 روز مي‌تواند باعث کاهش فشار خون و کنترل بيماري پرفشاري خون در افراد مبتلا به اين بيماري باشد، در صورتي که اين موضوع بيشتر مي‌تواند جنبه خبري و تبليغاتي داشته باشد. اينکه شکلات تلخ مي‌تواند سطح چربي‌هاي نامناسب خون را پايين بياورد و حتي قند خون را کنترل کند يا براي بيماري‌هاي قلبي عروقي مفيد باشد، مورد تاييد همه متخصصان تغذيه است اما از آنجايي که تغذيه علم تعادل است، ما حداکثر مصرف روزي 30 تا 40 گرم شکلات تلخ را به افراد توصيه مي‌کنيم و نه 100 گرم!


گران‌ترها بهترند؟

در حقيقت، کاکائو يک ماده گران قيمت است و هرچقدر که درصد کاکائوي محصولي که مي‌خريد بالاتر باشد، شما مجبور به پرداختن هزينه بيشتري هم براي خريدن آن هستيد. البته اين را در نظر داشته باشيد که دانه کاکائو مقداري چربي دارد و اين چربي هم از نوع چربي مايع است که خاصيت فراواني دارد و مثل چربي‌هاي اشباع و هيدروژنه‌شده نيست. ولي متاسفانه در خيلي از کارخانه‌ها علاوه بر چربي طبيعي خود کاکائو از روغن‌هاي هيدروژنه‌شده هم براي طعم دادن و نرم شدن به محصول نهايي استفاده مي‌کنند. با تمام اين تفاسير، اگر شما مي‌خواهيد که از خواص کامل کاکائو بهره‌مند شويد، بايد به دنبال محصولات مناسب و استانداردي که درصد کاکائوي بالاتري دارند و به اصطلاح تلخ‌تر هستند، برويد و حد تعادل را هم در مصرف اين خوراکي رعايت کنيد!


بسیاری از افراد فکر می کنند شکلات برای بدن ضرر دارد در حالی که مصرف مفید و به اندازه ی آن فواید سرشاری دارد که در این مطلب به ۶ مورد از آنها اشاره می کنیم :

۱ – شکلات سرشار از مواد معدنی می باشد :
گنجینه ای غنی از فواید است ! گاز گرفتن حتی یک تکه ی کوچک شکلات سیاه پر از مواد معدنی مانند منیزیم ، فسفر و همینطور پتاسیم ، آهن، زینک و ویتامین های دیگر از جمله گروه B می باشد. همراه با یک رژیم غذایی متنوع، شکلات یک رژیم غذایی متعادل را ترویج می دهد. در انتخاب خود توجه کنید: یک شکلات سیاه واقعی را انتخاب کنید و بیسکویئت های کاکائویی و دیگر دسرهای خیلی شیرین را فراموش کنید زیرا ارزش غذایی ندارند.

۲ – شکلات واقعی ضد افسردگی است :
شکلات برای روحیه خیلی خوب است و بگذارید اینطور باشد! چرا؟ اولاً به دلیل این که یک ماده ی معدنی شناخته شده به نام منیزیوم و آرامش بخش در آن وجود دارد و برای انتقال تکانه های عصبی در مغز مهم است. همچنین به دلیل آن که غنی از تئوبرومین است، که یک محرک است، اما تیرامین و فنیلتیلامین، دو ماده ی نزدیک به آمفتامین ها در مغز که به افزایش اثرات انتقال دهنده های عصبی اقدام می کنند. داشتن این خصوصیات شکلات را به یک داروی ضد افسردگی طبیعی بدل کرده است.

۳ – شکلات به از بین رفتن چین و چروک کمک می کند :
شکلات سیاه جزو ۱۰ تا از بهترین غذاهای جوانی است ! کاکائو در واقع یکی از غنی ترین منابع غذایی از فلاونوئیدها و بخصوص در کاتشین ها ست، که خواص آنتی اکسیدانی خوبی برای آن ها شناخته شده است. برای درو کردن این فواید بی شمار ، بدون احساس گناه خودتان را از گاز زدن به شکلاتی سرشار از کاکائو محروم نکنید ، زیرا به شما کمک می کند بدنی جوانترو پویا تر در طولانی مدت داشته باشید، مراقب باشید که اگرشکلات شیری یا شکلات سفید باشد کاکائو حاوی آن مقدار خیلی کمی فلاونوئیدها دارا است.

۴ – شکلات درجلوگیری از بیماری های قلبی کمک می کند :
فلاونوئیدها در کاکائو و شکلات سیاه نقش سودمندی در حمایت از بیماری های قلبی و عروقی دارد. در واقع کلسترول بد خون را پایین می آورن دو از کشش دیواره های رگ های خون بدن محافظت می کنند . این هم دلیل دیگری برای این که شکلات بیشتری بخورید !

۵ – شکلات مانع از فشار خون بالا می شود :
این ماده ی غذایی مانع از بالا رفتن فشار خون می شود. غنی از فلاونوئیدهاست ، در واقع به طور قابل توجهی فشار خون را پایین می آورد و به ثبات فشار خون کمک می کند. شکلات سیاه از دیابت نوع دوم جلوگیری می کند .

۶ – شکلات چاق نمی کند :
سرشار از چربی و کربوهیدرات است ، شکلات به طور متوسط حاوی ۵۰۰ کالری در هر ۱۰۰ گرم می باشد. کالری بسیاری دارد ولی نباید از رژیم غذایی تان حذفش کنید. شکلات سیاه ویتامین های بسیار قوی دارد. هر روز گاز زدن به شکلات باعث می شود مواد غذایی بی فایده و پر کالری نخورید و با این کار هم کالری لازم را بدست آورده اید و هم همراه آن از سایر فواید شکلات بهره برده اید و در ضمن، دیگر سراغ سایر خوردنی های چاق کننده نمی روید.


تاریخ ارسال پست: شنبه 08 تير 1392 ساعت: 11:30

معمای گودال

 

   معما:
در گودالي به طول 4/2 متر (چهار و دو دهم) و به عرض 3/4 متر (سه و چهار دهم) ، چند متر مکعب خاک وجود دارد؟
 روش محاسبه را هم ذکر کنيد !...

*

*

*

*

 اول: سعي کنيد خودتان جواب معما را پيدا کنيد.

*

*

*

*

*

*

*

*


جواب معماي گودال

دوست عزيز ، در گودال که اصلا خاک وجود ندارد !!

اگر خاک باشد که ديگه بهش نميگن گودال


تاریخ ارسال پست: چهارشنبه 25 ارديبهشت 1392 ساعت: 11:13