close
تبلیغات در اینترنت
چرا پیاز اشک شما را در می آورد؟

تبلیغات

آرشیو

درباره ما

    سایت علمی و پژوهشی ژرف اندیشان - از این که پس از بازدید از سایت تخصصی ما نظر و پیشنهاد های خود را برای ما بفرستید خوشحال خواهیم شد. با تشکر مدیریت سایت - رضا بیداری

شما هم نویسنده سایت ما باشید!

    شما هم جزء کسانی‌ باشید که می‌خواهید مطلب خود را منتشر کنید با ارسال مطلب خود میتوانید یکی‌ از ارسال کنندگان سایت باشید تنها با فشار دادن ارسال مطلب شما هدایت میشوید به بخش ارسال‌ها و مطلب خود را ثبت کنید .
    ابتدا در سایت عضو شده تا پنل کاربری برای ارسال مطلب برای شما ایجاد گردد.

تعرفه تبلیغات

ورود کاربران

عضويت سريع

    نام کاربری :
    رمز عبور :
    تکرار رمز :
    ایمیل :
    نام اصلی :
    کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد

نظرسنجي

    شما کاربر گرامی سایت ژرف اندیشان را چگونه ارزیابی می کنید؟




آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 145
    کل نظرات کل نظرات : 19
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 63

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 18
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 6
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 0
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 0
    آي پي امروز آي پي امروز : 2
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 4
    بازدید هفته بازدید هفته : 24
    بازدید ماه بازدید ماه : 297
    بازدید سال بازدید سال : 3,265
    بازدید کلی بازدید کلی : 84,424

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 54.226.209.201
    مرورگر مرورگر :
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز : سه شنبه 29 آبان 1397

خبرنامه

    براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود

تبادل لینک با سایت ژرف اندیشان

www.jarfandishan.rzb.ir

http://rozup.ir/up/rezafun/tabadol-link.jpg


با تبادل لینک رتبه خود را در گوگل و الکسا بالا ببرید.

اطلاعیه ویژه


سایت ما یک نویسنده حرفه ای برای ارسال مطالب حدید و ویرایش مطالب قبلی استخدام می کند. من خودم به دلیل مشغله های درسی زیاد نمی توانم سایت را ویرایش کنم. 

شما کاربر گرامی می توانید با ایمیل من : re.bidari@gmail.com در تماس بوده و مهارت های خود را ذکر کنید. تا ما از بین شما دوستان عزیز نویسنده برتر را انتخاب کنیم.

با تشکر - مدیریت سایت ژرف اندیشان        نام نویسنده برگزیده در سایت مشخص خواهد شد.

تبلیغات


چرا پیاز اشک شما را در می آورد؟


1-سولفونیل‌پروپان، ملکول کوچکی است که بوسیله‌ی آنزیم‌هایی در پیاز زمانی که آن را می‌برید، تولید می‌شود. به طور طبیعی این آنزیم‌ها درون سلول‌های پیاز قرار گرفته‌اند، اما چاقو این سلول‌ها را می‌شکافد و اجازه می‌دهد تا آنزیم‌های انباشته شده، از آن فعال شوند. 


 
1-سولفونیل پروپان (1-Sulfinylpropane)


با پوست كندن پياز سلول‌ها صدمه مي‌بينند و آنزيمي به نام آليناز با تركيبي بي بو موسوم به تركيب مي‌شود و مولكول را به سه تركيب: 1-سولفونیل‌پروپان، پيرووات و آمونياك مي‌شكند. که 1-سولفونیل‌پروپان اشک‌آور است.

 

 

1-سولفونیل‌پروپان ملکول کوچکی است بنابراین به راحتی در هوا پراکنده می‌شود و وارد بینی و چشم‌ها می‌شود، درست جایی که حسگرهای محافظ چشم قرار دارند و چشم را دربرابر مواد مضر محافظت می‌کنند. با پخش شدن این ملکول آزاردهنده، چشم-ها و بینی حجم زیادی مایع برای شستشو و پاک‌کردن این ماده‌ی محرک تولید می‌کنند. تعدادی از پیازها نسبت به بقیه مقدار کمتری از این ملکول محرک را تولید می‌کنند. پیازهایی که در خاک‌های با سولفور کمتر رشد کرده‌اند مقدار کمتری از این ملکول را در سلول‌های خود دارند بنابراین کمتر اشک شما را در می‌آورند.

 

 

 

راه‌کارهایی برای جلوگیری از سوزش چشم هنگام خورد کردن پیاز


شما می‌توانید به کمک راه‌کارهایی از سوزش چشم هنگام خورد کردن پیاز جلوگیری کنید. مثلا قبل از بریدن پیاز آن را از قبل در یخچال قرار دهید. آنزیم‌ها وقتی سرد باشند خیلی کند عمل می‌کنند. در واقع، اگر پياز سرد باشد سرعت واكنش آنزيمي ايجاد 1-سولفونیل‌پروپان كاهش مي‌يابد و به‌اين ترتيب كمتر تشكيل مي‌شود .در ضمن فشار بخار 1-سولفونیل‌پروپان به شدت كاهش مي يابد و در نتيجه غلظت آن در هوا كم مي‌شود. همچنین می‌توانید بریدن پیاز‌ها را زیر هود انجام دهید با این کار ملکول‌های محرک هرگز به چشم و بینی شما راه پیدا نمی‌کنند. خورد‌کردن پیاز زیر آب هم می‌تواند راه‌کار مناسبی باشد که البته نیاز به تمرین دارد. سولفوكسيد‌ها در آب محلول است، بنابراين زير شير در آب حل مي‌شود يا آب باعث آبكافت آن مي‌شود.
 


آب‌کافت سولفوکسیدها

 

 

 

استفاده از عینک و یا کلاه محافظ هم می‌تواند ایده‌ی جالبی باشد!!

 


 
چرا طبيعت اين تركيبات را در پياز قرار داده است؟


برخي از اين تركيبات قارچ كش هستند و خواص آنتي‌بيوتيك دارند و باعث مي‌شوند كه پياز به مدت طولاني سالم بماند. همچنین مواد اشك‌آور موجود در پياز آن‌را از گزند حيوانات در امان نگه مي‌دارد. در سير نيز تركيبات مشابهي يافت مي‌شود.

 



تاریخ ارسال پست: چهارشنبه 25 ارديبهشت 1392 ساعت: 19:37
برچسب ها : ,

مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی